Open plattegrond

De wens van bureau maak<architectuur om een open werkruimte te realiseren in een industrieel pand werd met de verhuizing naar het PGEM gebouw realiteit. Dit schakelstation is in 1927 gebouwd in kubistische aan Dudok verwante stijl. De eerste verdieping bevat een open ruimte van ca. 300m2. Dit was het hart van het gebouw, waar de grote transformatoren hebben gestaan.
Om grip te krijgen op de ruimte hebben we deze in een open en gesloten zone verdeeld. De open zone biedt plaats aan open werkplekken welke zijn afgeschermd door hoge of lage kasten. In de gesloten zone bevinden zich de gesloten werkplekken, de vergaderruimte en de facilitaire ruimtes zoals keuken en server ruimte. Door kenmerken van de bestaande ruimte te respecteren is een overzichtelijke plattegrond ontstaan.