visie_arthur_claassens

Kleurrijk modern

Als architect houd ik van strakke vormgeving, met een open en ruimtelijke dimensie. Tegelijkertijd streef ik naar een resultaat dat kleurrijk en vooral menselijk is. Als ik naar mijn ontwerpen kijk, herken ik mijn fascinatie voor eenvoud en mijn liefde voor een grote diversiteit aan kleuren en vormen.

Avontuur

Ontwerpen is avontuurlijk. Voor mij betekent dat experimenteren met traditionele indelingen; spelen met licht en donker; werken met hoogteverschil en gebruikmaken van wisselend perspectief. Elke ruimte is een uitgangspunt voor talloze mogelijkheden.

Beleving

Ik wil graag een resultaat bereiken dat blijft verrassen, een ruimte die een veranderlijke beleving oproept. Kijk je bijvoorbeeld vanuit de ene hoek, dan geeft het buitenlicht een gevoel van openheid, maar loop je verder, dan maakt hetzelfde licht de kamer tot een geborgen gezellige plek.

Natuurlijk

In mijn ontwerpen zoek ik naar een harmonische relatie tussen dat wat door mensen gemaakt is en dat wat natuurlijk is. Bewust gebruik van natuurlijk materiaal en duurzame technieken staan centraal. Ik werk met natuurlijk licht en ik verwerk graag geolied hardhout en roestig staal en ik houd van verweerd hout in de gevel en gras of sedum op het dak.

ir Arthur Claassens Architect